Välkommen till vår lilla värld av blommor...

självplock I BLOMSTERODLINGEN


Vi ser så fram emot att du ska besöka oss och skörda av våra blommor att ta med dig hem. Nedan följer information kring hur det går till och vad som kan vara bra att tänka på om du ska besöka oss. 

SÅ HÄR GÅR DET TILL
  • Om du har en vass sax eller en sekatör så ta gärna med dig den (vi har sekatör som du kan låna annars). Det är också bra att ta med en ren hink eller vas att fylla med vatten för att ta hem blommorna i. 

  • Klipp alltid av stjälken strax ovanför ett bladpar eller en förgrening. Det är inte ok att kapa en planta vid fotknölarna. Vi vill ju ha fler blommor under hela säsongen. Med det menar vi att man alltid lämnar bladverk kvar på plantan så att den kan bilda nya blommor. En bra huvudregel är att lämna minst 1/3 av plantans höjd kvar efter skörd. 

  • Vi visar dig gärna hur man skördar eller berättar mer om vad det är för blomma du skördat m.m. Vi älskar att prata om våra blommor så det är bara att fråga på! 

  • När du är nöjd med ditt plock tar du en plats vid ett av borden och fixar till din bunt så att stjälkarna ligger rakt och tar bort alla de blad som kan komma att hamna under vatten. Pris baseras på bukettens omfång genom att du testar i vilket hål på brädan som du får ner din bukett. Priset börjar på 150 kr. 

  • Sätt sen blommorna i vatten igen. De är bra att låta dem stå i vatten minst 4 timmar efter att du har skördat, gärna över natten. Detta så att de får dra vatten ordentligt innan du binder din bukett eller slutarrangerar dem i din vas. Om du vill så kan du slå in din bukett/bunt i papper inför hemfärden. 

  • Priserna avser en blandad bukett av vad odlingen har att erbjuda för tillfället. De mindre dahiliorna ingår i en blandad bukett. De stoörre dahliorna (med blomma från 5 cm i omkrets och uppåt) har styckpris. så även solrosorna. '

  • Swisha summan du har plockat för. Önskar du betala kontant så kom till någon av oss för betalning. Vi ser helst att du betalar med swish dock!  


ANNAT BRA ATT TÄNKA PÅ


Blomsterodlingen är olämplig för alltför små barn. Större barn går tillsammans med en vuxen under besöket. Sax/sekatör lånas endast ut till vuxen som också ansvarar för att det skördas korrekt och varsamt. 


I anslutning till blomsterodlingen finns en lekställning med rutschkana och en gungställning. Medföljande barn får gärna leka där men vi tar inget ansvar och lek sker på egen risk. 


Hundar är välkomna in, men tänk på att de måste hållas undan från att kissa på plantorna och inne i odlingen. Hundar ska också vara kopplade hela tiden.  


Gångarna i odlingen är ojämna och ibland trånga, bevattningsslangar ligger på marken vilket gör att man behöver gå försiktigt och titta vart man sätter ner fötterna. Efter regn kan det även vara halt i gångarna mellan blomsterbäddarna. 

Ang. Covid-19 så håll avstånd i gångarna och till varandra, visa hänsyn och respektera de andra besökarna.


Var rädda om er själva, varandra, och ta det varsam i odlingen.

Med det sagt, glöm inte att njuta av den färgsprakande blomsterprakt som vår  blomsterodling erbjuder!


 
Varmt välkommen!

Helena & Sara